Täidetud kanaFoto: Jüri Seljamaa
Linnuliha retseptid
9. jaanuar 2017, 05:56

Täidetud kana

Pidulikumat sorti roog, mis sobib nädalavahetuse õhtusöögiks. Kutsu sõbrad ka külla täidetud kana nautima!

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.2 kg Broiler
400 g Kanahakkliha
250 g Kodune hakkliha
80 g Soolapekk
Päikesekuivatatud tomati pastat või päikesekuivatatud tomati tükikesed
Sool
Must pipar
Petersell
Tüümian
100 g Juust
80 g Rohelised herned
2 tk Muna
1 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Täidise valmistamiseks sega hakklihad ja peenestatud soolapekk. Maitsesta soola, pipra, päikesekuivatatud tomati pasta või tomatitükikeste, peterselli ja tüümianiga. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud juust, külmutatud herned, munad ja rõõsk koor ning sega kloppides ühtlaseks massiks. Vajadusel maitsesta veel.

2. Lõika kanal nahk mööda selgroogu katki. Keera kana selili, tee noaga sisselõige ja eemalda esmalt rangluu. Lõika läbi õlaliigesed. Lükates sõrmedega mööda luustikku kaela poolt saba poole, hakka eemaldama liha. Kui jõuad puusaliigeseni, lõika ka see läbi. Kraapides noaga mööda reieluud, lükka liha kondi ümbert alla kuni põlveliigeseni ja lõika see läbi. Sääreluud jäta alles, siis hoiab kana paremini vormi. Nüüd eemalda ettevaatlikult kogu luustik – sellest keeda koos maitseköögiviljaga puljong.

3. Hõõru kana kergelt soola ja jahvatatud pipraga ning laota, nahk allpool, tööpinnale laiali. Eemalda paksematelt kohtadelt natuke rinna- ja kintsufileed. Õmble esmalt kinni jalgadevaheline avaus, kust oli eemaldatud kana sisikond.

4. Tõsta täidis kana pinnalaotusele ja topi kõigepealt jalad täis. Tõsta nahk selja peale kokku. Täidist peab olema nii palju, et see kana täidaks, kuid nahk ei tohi olla liialt pingul.

5. Õmble nahk selja pealt ja kaela juurest kinni. Tõsta kana ettevaatlikult selili ja anna talle kätega loomulik kuju.

6. Seo kana marli sisse ja tõsta puljongisse pooleks tunniks vaikselt keema. Tõsta siis ettevaatlikult puljongist paraja suurusega ahjupotti, eemalda marli ja pane kana 180kraadisesse ahju küpsema. Küpseta tund aega kaane all, eemalda kaas ja küpseta veel umbes pool tundi, kuni nahk ilusti pruunistub. Vajadusel kasta vahepeal puljongiga.

7. Toit on valmis, kui nahk on pruunistunud, aga kana ise prink ja mahlane ning torgates väljuvoolav lihamahl on selge. Puljong kurna läbi sõela ja paku kastmena kana kõrvale.