Vanavanaema marineeritud räimedFoto: Jüri Seljamaa
Kalatoitude retseptid
9. jaanuar 2017, 05:46

Vanavanaema marineeritud räimed

Ehk saab sellest teiegi peres üks lemmikretsepte marineeritud räimede tegemisel?

Koostisosad
1 kg Puhastamata räimed
SOOLVESI
0.5 l Vesi
1 spl Sool
MARINAAD
0.5 l Vesi
1 spl Sool
1 spl Äädikas
1 spl Suhkur
1 tk Sibul
5 tk Pipratera
Loorberileht

Valmistamine

1. Lahusta sool vees – soolvesi peaks maitsema nagu parajalt soolane supp. Puhasta ja pese räimed ning vala soolvesi peale. Pane 24 tunniks külmkappi seisma.

2. Marinaadi jaoks lahusta vees sool, lisa äädikas ja suhkur. Maitse, et kõik oleks tasakaalus. Lisa marinaadile ratasteks lõigatud sibul, pipraterad ja loorberileht. Nõruta räimed soolveest. Vala marinaad kaladele ning pane uuesti 24 tunniks külmkappi seisma.