Lambaliha retseptid

Lambalihaga ühepajatoit 

Ingrem Raidjõe, 9. jaanuar 2017, 05:37
Lambalihaga ühepajatoitFoto: Jüri Seljamaa
Toekas talvine roog, mis valmistab end pliidil ise ega nõua perenaiselt liigset tähelepanu.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.2 kg Lambaliha
3 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
5 tk Porgand
1 tk Väike kapsapea
9 tk Kartul
Sool
Must pipar
Petersell
Vesi

Valmistamine

1. Lõika liha ilusateks suurteks tükkideks. Puhasta sibulad, küüslauk, porgandid ja kartulid. Tükelda sibul jämedalt, küüslauk peenemalt. Lõika porgandid juppideks ja tükelda suuremad kartulid. Lõika kapsas neljaks, eemalda südamik ja lõika suured viilud.

2. Pruunista lihatükid paja põhjas ja maitsesta soolapipraga. Lisa sibul, prae klaasjaks, lisa küüslauk, kuumuta paar minutit. Vala lihale nii palju vett, et see on peaaegu kaetud. Aja keema. Kui tegu on tallelihaga, võid kohe tõsta peale porgandi ja kapsa. Kui tegu on lambalihaga, keeda umbes pool tundi ja lisa seejärel köögiviljad (v.a kartul).

3. Hauta ühepajatoitu pool tundi ja lisa siis ka kartulid. Puista üle peterselliga. Hauta, kuni kõik on pehme.