Kiudainerikkad toidud

Kõrvitsavorm 

Ingrem Raidjõe, 9. jaanuar 2017, 05:10
Kõrvitsavorm Jüri Seljamaa
Selles retseptis tasub eelistada muskaatkõrvitsat, mis võrreldes tavalise kõrvitsaga on tihkema viljaliha ja vürtsikama maitsega.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
1 tk Muskaatkõrvits ( või tavaline kõrvits 1.5 kg)
Oliiviõli
1 tk Porru
1 spl Või
2 spl Valge vein
1 pk Pehme kitsejuust
100 g Laagerdunud vanem kitsejuust laastudena
Metspähklid

Valmistamine

1. Koori ja tükelda kõrvits. Nirista kõrvitsatükid üle oliiviõliga ja raputa peale natuke soola.

2. Lao tükid ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit, kuni need pealt kergelt pruunistuvad.

3. Lõika porru ketasteks ja kuumuta pannil 1 sl võis pehmeks; lisa 2 sl valget veini ja kuumuta edasi, kuni vein aurustub.

4. Tõsta kõrvits soovi korral ümber keraamilisse ahjuvormi. Laota porru kõrvitsale ja puista peale kitsejuust. Puista üle hakitud pähklitega ja küpseta ahjus 190 kraadi juures 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee