Värvikas seeneseljankaFoto: Jüri Seljamaa
Kiudainerikkad toidud
14. august 2017, 04:32

Värvikas seeneseljanka

Seljanka on teada-tuntud kodune söök, mis lastelegi mekib. Tore on sellesse lisada ka värskeid värvilisi köögivilju ning erinevaid seeni. Talvel võid kasutada poest leitavaid seeni, kuid sügisel sama suppi tehes tarvita kindlasti metsaseeni.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
1 tk Punane sibul
2 tk Valge sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
2 tk Porgand
1 tk Väike roheline suvikõrvits
500 g Mitut sorti puravikke, kukeseened ja kuuseriisikad, kitsemamplid
2 dl Tomatipüree
3 tk Tomat (erinevad värvid)
1 spl Kapparid
2 l Köögiviljapuljong
Petersell

Valmistamine

1. Puhasta köögiviljad ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas oliiviõli ja lisa sinna järjest sibulad, küüslauk, porgandid ja lõpuks suvikõrvits.

2. Lisa viilutatud seened, kuumuta küpseks. Lisa tükeldatud tomatid ja tomatipüree ning kapparid, kuumuta läbi ja vala peale puljong.

3. Aja seeneseljanka keema ja keeda vaikselt umbes 10 minutit, kuni maitsed on segunenud. Maitsesta hakitud peterselliga.