Portsjonpirukad kreemja lõhe-porrutäidisega
Kalatoitude retseptid
2. jaanuar 2017, 05:25

Portsjonpirukad kreemja lõhe-porrutäidisega

See on hitt, mille nautimiseks on hädavajalikud head sõbrad ja hea valge vein. Krõbeda ja koheva lehttaina all on peidus suurepärane täidis, milles porru ja sibula õrn magusus sobib täiuslikult lõhe rikkaliku maitsega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 tk Peeneks hakitud keedetud muna
4 tk Nelgitera
1 tk Väike sibul
0.7 l Piim
1 tk Loorberileht
600 g Nahata lõhefilee (4-5 tükiks lõigatud)
100 g Või
1 tk Suure porru roheline osa õhukeselt viilutatud
0.5 dl Nisujahu
Sool
Must pipar
Hakitud värske till
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel
200 g Külmutatud pärmi lehttainas
1 tk Sektoriteks lõigatud sidrun

Valmistamine

1. Koori sibul ja suru selle sisse nelgiterad. Vala piim potti, lisa sibul, loorberileht ja lõhetükid ning lase keema tõusta. Keera kuumus maha ja hauta madalal temperatuuril 10 minutit.

2. Tõsta lõhetükid taldrikule ja eralda kahvli abil suupärasteks paladeks, eemalda ka luud. Kurna piim ja tõsta kõrvale.

3. Sulata kastrulis 25 g võid, prae porruviilud võis kuldseks ja tõsta kõrvale. Sulata samas ülejäänud või, lisa jahu ja prae seda kuumas võis 1 minut.

4. Lisa osade kaupa ja pidevalt segades kurnatud piim ning kuumuta, kuni kaste pakseneb ja hakkab mullitama. Tõsta kastmepott pliidilt ära ning lisa sinna hakitud muna, lõhetükid, praetud porru ja värske till. Maitsesta kaste soola, pipra ja muskaatpähkliga ning jaga 4 kuumakindlasse portsjonvormi.

5. Lõika pärmilehttainas 4 võrdseks tükiks ja aseta tükk igale portsjonvormile. Jälgi vormide kuju – kui vaja, rulli tainast veidi lahti. Lõika iga piruka keskele ava ja pintselda pirukaid õrnalt veega.

6. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni tainas on mõnusalt kohev ja kuldne. Serveerimisel tõsta igale pirukale sidrunisektor.