Jaapani köök

Jaapanipärane supp tatrapastaga 

Kaie Mei, 2. jaanuar 2017, 04:16
Jaapanipärane supp tatrapastaga Lauri Laan
Kiirsupp töise kevadpäeva õhtusöögiks. Koostasin selle retsepti Jaapani köögi eeskujul ja vahelduseks soba-nuudlitega. Minule tundub, et tatra ja seene maitse on „kõrgemates sfäärides“ kokku sobitatud. Ainete loetelu võib nüüd oodatult segadust tekitada, sest misopasta pole pasta eritüüp, vaid tõepoolest pasta selle meile aastatega kohanenud keelepruugi mõttes.

Kogus: kahele

Koostisosad
110 g Soba-nuudlid
2 spl Soovi korral kuivatatud merevetikad
1 l Seenepuljong
1 spl Hele misopasta
2 tk Redis
2 tk Šampinjon
1 peotäis Roheline sibul või salatikress
Värske tšilli soovi korral
1 spl Soovi korral marineeritud ingver

Valmistamine

1. Jäta kuivatatud vetikad vette paisuma.

2. Keeda nuudlid seenepuljongis soovitud pehmuseni, lisa misopasta ning õhukeseks tükeldatud redise- ja seeneviilud. Maitsesta sibula ja soovi korral pehmenenud vetikatega, marineeritud ingveri või vürtsikama toidu austajana lisaks ka tšilliga. Kui maitsetäius vajab soola, kasuta pigem sojakastet.

3. Serveeri kuumalt

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee