Venemaa juurtega punane oasuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. jaanuar 2017, 04:43

Venemaa juurtega punane oasupp

Koostisosad
1 spl Taimeõli
2 tk Viilutatud porgand
2 tk Viilutatud sellerivars
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Hakitud sibul
2 purki Purustatud tomatid (a 400 g)
2 dl Vesi
1 tl Kuivatatud basiilik
0.5 tl Kuivatatud rosmariin
1 tl Suhkur
250 g Väikesed pastatooted
600 g Valged oad (loputatud ja kurnatud)
2 peotäit Värske spinat
500 ml Aedviljapuljong (sobib ka kanapuljong)

Valmistamine

1. Kuumuta õli suures potis keskmisel kuumusel. Prae selles porgandit, sellerit, küüslauku ja sibulat 5 minutit. Kalla juurde tomatid, kanapuljong ja vesi. Lisa maitseained ja lase supil keema tõusta.

2. Pane juurde pasta, vähenda kuumust ja hauta aeg-ajalt liigutades 10 minutit. Pärast ubade ja spinati lisamist kuumuta suppi vaid keemiseni. Serveeri riivitud juustu või hapukoorega.