Kodumaine kanasupp nuudlite ja talviste köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. jaanuar 2017, 05:19

Kodumaine kanasupp nuudlite ja talviste köögiviljadega

Koostisosad
1 tk Kana
Vesi
6 tk Porgand
4 tk Sellerivars
3 tk Sibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
5 tk Pipratera
1 punt Petersell
2 tk Tüümianioks
2 tk Loorberileht
2 spl Või
2 tk Porru
Sool
250 g Nuudlid
1 tl Värskelt jahvatatud must pipar
200 g Köögiviljanuudlid
Serveerimiseks värske petersell või külmutatud tillipuru

Valmistamine

1. Pane kana potti. Lisa 2 tükeldatud porgandit, 2 tükeldatud sellerivart, 1 sibul, küüslauguküüned, pipraterad, paar petersellioksa, tüümian ja 2 värsket loorberilehte. Kalla peale nii palju vett, et kõik oleks veega kenasti kaetud. Keeda kogu kupatust vaiksel tulel tunnike, aeg-ajalt vahtu riisudes.

2. Tõsta kana kaussi. Kurna puljong läbi peene sõela puhtasse potti. Viiluta ülejäänud sellerivarred, porgandid, porrud, sibulad. Eralda kanaliha ja lõika väikesteks tükkideks.

3. Sulata pannil või ja prae selles köögivilju keskmisel kuumusel paar minutit. Kalla köögiviljad koos kanalihaga puljongi hulka. Maitsesta soola-pipraga. Lase supil veel pool tundi vaikselt podiseda.

4. Kümme minutit enne supikeetmise lõppu lisa nuudlid. Serveeri rohke värske peterselliga või sügavkülmast võetud tillipuruga.