Nädala kook

Eero vanaema pidusai kaneeliga 

Liisu Arro, 2. jaanuar 2017, 05:39
Eero vanaema pidusai Krõõt Tarkmeel

Koostisosad
TAINAS
50 g Värske pärm
0.5 dl Käesoe vesi
100 g Või
3 dl Piim
0.5 tl Sool
1 dl Suhkur
1 tl Uhmris peenestatud kardemon
900 g Nisujahu
TÄIDIS
150 g Või
1 dl Suhkur
0.5 spl Jahvatatud kaneel
Leotatud seemneteta rosinad
Tükeldatud sukaad

Valmistamine

1. Sega tainas valmis ja jäta tunniks-kaheks kerkima. Siis jaota see kaheks võrdseks osaks ja rulli laiaks – umbes 5 mm paksuselt. Laota tainale lusikaga täidis, mis on pliidi peal valmis sulatatud. Keera rulli. Lõika rullist 6 cm pikkused jupid ja laota need vormi nagu roosinupud.

2. Täidise tegemisel panime rosinate asemel jõhvikaid ja kuna õiget apelsinisukaadi ei leidnud, siis kasutasime Lätis tehtud n-ö looduslikku sukaadi marjadest ja puuviljadest, eriti mõnusaks muutsid selle ebaküdooniatükid. Lisasime omapoolse täiendusena täidisele ka natuke martsipani.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee