Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + 30 minutit ahjus
Koostisosad
100 g Sulatatud või
300 g Kodujuust
1 dl Hapukoor
3 tk Muna
1 dl Nisu- või tatrajahu
130 g Rakvere suitsupeekon
200 g Riivitud juust
Sool
Valmistamine
1. Sulata või ja jäta mõneks minutiks jahtuma.
2. Klopi munad lahti. Lisa hapukoor, kodujuust, jahu, sulavõi ja ribadeks lõigatud peekon.
3. Maitsesta vähese soolaga ja viimasena sega juurde enamik riivjuustust (jäta pisut peale puistamiseks).
4. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi või 8 väiksesse ümmargusse vormi. Puista peale ülejäänud riivjuust.
5. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.
Kommentaarid (0)