Küpsetised

Põhjata peekoni-kodujuustupirukas 

Lia Virkus, 9. jaanuar 2017, 05:02
Põhjata peekoni- kodujuutsupirukas
Kiirelt ja mugavalt valmiv toekam pirukas nädalavahetuse hommikusöögiks, piknikule või tööle kaasa võtmiseks. Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
100 g Sulatatud või
300 g Kodujuust
1 dl Hapukoor
3 tk Muna
1 dl Nisu- või tatrajahu
130 g Rakvere suitsupeekon
200 g Riivitud juust
Sool

Valmistamine

1. Sulata või ja jäta mõneks minutiks jahtuma.

2. Klopi munad lahti. Lisa hapukoor, kodujuust, jahu, sulavõi ja ribadeks lõigatud peekon.

3. Maitsesta vähese soolaga ja viimasena sega juurde enamik riivjuustust (jäta pisut peale puistamiseks).

4. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi või 8 väiksesse ümmargusse vormi. Puista peale ülejäänud riivjuust.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.