Lihatoidu retseptid

Küülikupada õunamahlas 

Lia Virkus, 19. detsember 2016, 05:32
Küülikupada õunamahlasFoto: Jaan Heinmaa
Kasuta selles roas omatehtud haput õunamahla. Kui seda pole või mahl ei ole piisavalt hapu, lisa marinaadi veidi veiniäädikat. Serveeri rooga meelepärase lisandiga – kartulipüree või ahjukartulite, hautatud hapukapsa või tomatisalatiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg Küülikuliha
Praadimiseks õli
MARINAAD
250 g Sibul
8 dl Hapu õunamahl
1 tl Musta pipra terad
1 tl Vürtsiterad
2 tl Sool

Valmistamine

1. Lõika küülikuliha 8–10 tükiks ja pane kaanega kaussi. Lisa ka sibularattad. Sega marinaadiks kokku õunamahl ja sool-pipar-vürts, kalla küülikule. Lase jahedas kohas ööpäev seista.

2. Võta lihatükid marinaadist ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Kuumuta malmpoti põhjas õli ja pruunista liha kergelt iga külje pealt.

3. Seejärel lisa kuumutatud marinaad koos sibulaga. Hauta ahjus kaane all 175 kraadi juures 45–50 minutit või niikaua, kuni küülik on küps. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga, serveeri kohe.