Eesti köök

Kamaraga seapraad ahjukartulitega 

Lia Virkus, 19. detsember 2016, 05:50
Kamaraga seapraad ahjukartulitega
Eestimaine klassika, mis ilmselt on igas peres jõululaual. Küpsetamise ajal ära liha kamarat kasta, nii tuleb see mõnusalt rabe. Ahjukartuleid on mugav lisada lihaga samale pannile, kui praad on poolküps. Siis saab kogu toit korraga valmis.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 2 tundi ahjus

Koostisosad
2 kg Kamaraga seavälisfilee või seljatükk
3 spl Kange sinep
Sool
Must pipar
Vesi
LISAND
2 kg Kartulid
500 g Väikesed porgandid
4 spl Oliiviõli
Kuivatatud ürdid, nt tüümian, pune või rosmariin
Sool
Must pipar

Valmistamine

1.  Lõika kamara peale terava noaga ruudustik. Määri liha pind sinepi, soola ja pipraga. Pane liha, kamar pealpool, kõrge äärega ahjupannile. Vala panni põhjale veidi kuuma vett ja küpseta liha 150kraadises ahjus umbes 1 tund.

2. Siis lisa pannile kooritud kartulid (väiksemad tervena, suuremad poolitatuna) ja porgandid. Nirista köögiviljadele oliiviõli, maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Sega läbi, et viljad oleksid igalt poolt õli ning maitseandjatega koos. Küpseta veel tunnike või kuni kartulid ja liha on krõbedad ning küpsed.