Kamaraga seapraad ahjukartulitega
Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 2 tundi ahjus
Koostisosad
2 kg Kamaraga seavälisfilee või seljatükk
3 spl Kange sinep
Sool
Must pipar
Vesi
LISAND
2 kg Kartulid
500 g Väikesed porgandid
4 spl Oliiviõli
Kuivatatud ürdid, nt tüümian, pune või rosmariin
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Lõika kamara peale terava noaga ruudustik. Määri liha pind sinepi, soola ja pipraga. Pane liha, kamar pealpool, kõrge äärega ahjupannile. Vala panni põhjale veidi kuuma vett ja küpseta liha 150kraadises ahjus umbes 1 tund.
2. Siis lisa pannile kooritud kartulid (väiksemad tervena, suuremad poolitatuna) ja porgandid. Nirista köögiviljadele oliiviõli, maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Sega läbi, et viljad oleksid igalt poolt õli ning maitseandjatega koos. Küpseta veel tunnike või kuni kartulid ja liha on krõbedad ning küpsed.
Kommentaarid (0)