Suitsulõhe ja munakreemiga võileivatort
Tiina Lebane 19. detsember 2016 07:11
Klassikaline suitsulõhe ja munakreemiga võileivatort kindlalt tuttavate maitsete austajatele. Olenevalt vormist või alusest, kuhu tordi ehitad, kulub siia 18–24 saiaviilu.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamise aega 1 tund + vähemalt 8 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
24 viilu Mitmeviljaröstsai (suur viil)
0.5 dl Immutamiseks piim
SUITSULÕHEKREEM
200 g Ürditoorjuust
150 g Saare Smetana
1 dl Hakitud ürdid, näiteks murulauk ja petersell
2 spl Sidrunimahl
Sool
350 g Kuumsuitsulõhe
MUNAKREEM
6 tk Keedetud muna
40 g Toasoe või
Sool
PEALE
200 g Sulatatud juust lõhega
100 g Hapukoor
KAUNISTAMISEKS
Suitsulõhe, värske kurk, viinamarjad, hakitud ürdid (2–3 dl), salatilehed jm

Valmistamine

1. Suitsulõhekreemi tegemiseks sega toorjuust hapukoorega ning lisa hakitud ürdid, sidrunimahl ja pisut soola. Tükelda kala ja sega ettevaatlikult kreemi hulka. Jäta mõned kalatükid ka kaunistamiseks. Kui vaja, lisa veel pisut soola.

2. Munakreemi tegemiseks koori munad, haki kahvliga peenemaks ja sega juurde või. Lisa maitse järgi soola.

3. Lõika saiaviilude koorikud kääridega ära. Tõsta 3x2 saiaviilu (3 viilu ühtepidi ja 2 viilu teistpidi kõrvuti) vaagnale või sobivasse (kandilisse) vormi ning piserda õrnalt piimaga. Kata poolega suitsulõhekreemist.

4. Kata täidis uue saiakihiga, immuta kergelt piimaga ja määri peale munakreem.

5. Lao peale kolmas saiakiht, immuta ja kata ülejäänud lõhekreemiga. Kõige peale lao viimased saiaviilud ja immuta needki kergelt piimaga.

6. Kata tort toidukilega ja pane külmkappi vähemalt 8 tunniks või järgmise päevani imbuma ja maitsestuma.

7. Enne serveerimist hõõru sulatatud juust hapukoorega kreemiks ja kata sellega tort üleni. Kata tordi ääred hakitud ürtidega, pealt kaunista lõhetükkide, viinamarjade, kurgiviilude, salatilehtede või muu meelepärasega.