Kiudainerikkad toidud

Šokolaadi-halvaakook 

Pille Enden, 12. detsember 2016, 05:42
Šokolaadi-halvaakook 
Selles õige magusas ja rammusas koogis pole grammigi jahu, küll aga on muud head-paremat, mis magusasõpra rõõmustab.

Koostisosad
6 tk Munavalge
2.5 dl Pruun roosuhkur
2.5 dl Mandlijahu
500 g Kakaohalvaa
150 g Hakitud datlid
2 tk Värskelt riivitud apelsini koor
120 g Tume šokolaad
1 dl Granaatõunamahl (või brändi)
Õli vormi määrimiseks
GLASUUR
1 dl Kohvikoor
150 g Tume šokolaad
KAUNISTAMISEKS
2 spl Poolitatud pistaatsiapähkleid
2 spl Granaatõunaseemned
Värsked või kuivatatud roosiõied
Mündioks

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 24 cmläbimõõduga tordivorm õliga ja kata küpsetuspaberiga. Vahusta munavalged tugevate tippudega vahuks. Vahustamist jätkates lisa vähehaaval suhkur. Kui kogu suhkur on lisatud, vahusta veel 5 minutit. Lisa mandlijahu, datlid, apelsinikoor, hakitud halvaa ja šokolaad.

2. Tõsta tainas koogivormi. Küpseta 1 tund ja 20 minutit, kuni kook on kuiv ja näpuga torgates sitke. Kui tikuga proovida, on kook keskelt märg. Torgi kuumale koogile tikuga augud sisse ja nirista sinna granaatõunamahl (või brändi). Jahuta.

3. Pane potti koor ja šokolaad ning kuumuta, kuni šokolaad ära sulab. Tõsta pliidilt ja lase 30 minutit pakseneda. Võta jahtunud kook vormist ja pane alusele. Kata glasuuriga ning kaunista roosiõite, pistaatsiapähklite, granaatõunaseemnete ja mündioksaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee