Eesti köök

Verivorstisalat 

Anett Velsberg, 12. detsember 2016, 05:33
Verivorstisalat

Kogus: kuuele

Koostisosad
0.5 kg Pariisi kartulid
250 g Kirsstomatid
1 peotäis Kreeka pähklid
6 tk Verivorst
1 pk Noored peedilehed ehk mongold
3 tk Punane sibul
1 tk Granaatõunaseemned
Õli
Sool
Must pipar
SALATIKASTE
3 spl Õli
0.5 tk Värskelt pressitud granaatõunamahl
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
0.5 spl Vahtrasiirup
1 spl Õunaveiniäädikas
0.5 spl Granaatõunasiirup
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Aseta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista üle õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus, kuni kartulid on pehmed ja kuldsed, vahepeal sega.

2. Kuni kartulid küpsevad, poolita tomatid ja rösti Kreeka pähklid pannil. Lõika verivorstid 0,5 cm rõngasteks ning prae pannil mõni minut. Tükelda punased sibulad veeranditeks ning küpseta grillpannil algul ühelt poolt ning siis teiselt poolt, kuni sibulad on pehmed.

3. Kastme jaoks sega kõik koostisosad kokku. Lõpuks ühenda suures kausis kõik salatiained, lisa kaste ning serveeri granaatõunaseemnete ning röstitud Kreeka pähklitega.

4. Võid salatit ka kihiliselt serveerida – pane kaussi kõige alla kartulid, seejärel tomatid, sibulad, peedilehed ja verivorstid. Peale kalla salatikaste ning serveeri Kreeka pähklite ning granaatõunaseemnetega.