Piparkoogitainas apelsinigaFoto: Triin Raa
Nädala kook
12. detsember 2016, 06:59

Piparkoogitainas apelsiniga

Koostisosad
2 tk Apelsin
1 dl Suhkrusiirup
1 dl Kookospalmisuhkur
1 tl Jahvatatud nelk
1 tl Jahvatatud kardemon
1 tl Jahvatatud ingver
1 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud pomerants
1 tl Sooda
125 g Kookosrasv
1 tk Muna
5 dl Nisujahu

Valmistamine

Kogusest saab 60–70 piparkooki

1. Pese apelsinid hästi hoolikalt ja koori ühelt apelsinilt köögiviljakoorijaga õhukeselt koor, nii et valget kibedat osa kaasa ei tuleks.

2. Tõsta pott tulele ja viska koored potti. Riivi peene riiviga juurde ka teise apelsini koor ning lisa 2 supilusikatäit värskelt pressitud apelsinimahla, siirup, kookospalmisuhkur ja maitseained. Kuumuta pidevalt segades kõik korralikult läbi.

3. Tõsta pott tulelt, sega sisse sooda ja lase segul mõned minutid seista. Seejärel lisa pidevalt segades jaokaupa rasvaine. Lase umbes tund jahtuda, eemalda siis suured apelsinikooretükid ning lisa muna ja jaokaupa jahu. Sega tainas korralikult läbi, mähi toidukilesse ja aseta ööseks külmkappi seisma.

HEA TEADA!

Võimalusel kasuta maheapelsine!