Toorjuustu-šokolaadikook martsipanigaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
5. detsember 2016, 06:54

Toorjuustu-šokolaadikook martsipaniga

Mahlane ja tummine šokolaadikook, kus üllatuseks sees valged martsipanitükid. Võta kook ahjust välja õigel ajal, et see jahtudes ikka mahlane jääks! Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.

Koostisosad
150 g Või
150 g Tume mõru šokolaad (70%)
200 g Toorjuust
3 tk Muna
3 dl Pruun roosuhkur
2 spl Vana Tallinna liköör
100 g Röstitud India pähklid
2 dl Nisu- või mandlijahu
160 g Martsipan

Valmistamine

10-12 k

1. Sulata või, tõsta kõrvale. Murenda šokolaad kuuma või sisse ja sulata segades. Jäta ootele.

2. Sega toorjuust 1 munakollase, Vana Tallinna likööri ja 2 sl pruuni suhkruga. Jäta samuti ootele.

3. Vahusta 2 muna ja 1 munavalge 3 dl suhkruga, lisa hulka jahtunud šokolaadi-võisegu. Haki jämedalt pähklid ja 100 g martsipani, sega koos jahuga taina hulka. Sega tainas läbi ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Tõsta peale toorjuustukuhjad ja sega lohakalt-säbruselt šokolaaditaina hulka.

4. Tükelda ülejäänud 60 g martsipani ja vajuta taina sisse. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 25–30 minutit, kuni kook on keskelt veel pehme ja vetruv. Võta välja ja jäta jahtuma, nii jääb see mahlane ja maitsev.