Lambaliha retseptid

Lambakarree peetide ja roosa risotoga 

Kaie Mei, 5. detsember 2016, 07:00
LambakarreeFoto: Artur Sadovski

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Lambakerree
Sool
Must pipar
RISOTO
1 tk Punane sibul
50 g Või
200 g Risotoriis
1 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
1.5 l Aedviljapuljong
100 g Mascarpone
Sool
Must pipar
PEEDID
1 tk Keskmine peet
3 spl Oliiviõli
Sool
0.5 tl Tšilli (hakitud)

Valmistamine

1. Maitsesta lambakarree soola ja pipraga. Soovi korral marineeri eelnevalt meelepäraste ürtide ja vürtsidega. Küpseta 180-kraadises ahjus ligi pool tundi ning jäta seejärel 10 minutiks fooliumisse järelküpsema.

2. Tükelda peet väikesteks kuubikuteks ning sega kausis õli, soola ja hakitud tšilliga. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni juurikad on peaaegu pehmed. Jäta ootele.

3. Haki sibul väikesteks kuubikuteks ning kuumuta võis pehmeks. Lisa riis ning sega hästi läbi. Lisa apelsinimahl ja kuumuta segades kuni vedeliku aurustumiseni. Alusta osade kaupa puljongi lisamist ja risoto segamist. Tee seda seni, kuni riis on soovitud küpsusega. Tõsta hulka mascarpone ning nii palju puljongit, et tulemus oleks sobiva paksusega. Lisa peedikuubikud ja sega risoto ühtlaseks, kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa soola, musta pipart. Serveeri kuumalt koos karreelõiguga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee