Kiudainerikkad toidud

Tarte Tatin kõrvitsast 

Kersti Rea, 5. detsember 2016, 05:59
Tarte Tatin kõrvitsast Seljamaa Fotostuudio
Viimasel ajal teen soolaseid tagurpidipirukaid, sest neid pole üldse keeruline valmistada – proovige ära!

Koostisosad
75 g Pehme või
0.5 tl Suhkur
0.25 tl Sool
125 g Nisujahu
1 tk Muna
KATE
500 g Kõrvitsaviilud
2 tk Küüslauguküüs
50 g Või
20 Salveleht
Sool
Suhkur
Must pipar
2 spl Palsamiäädikakreem
100 g Feta

Valmistamine

1. Mikserda kõik tainaained kokku ja sõtku siledaks palliks. Aseta tunniks külmkappi seisma.

2. Rulli tainast jahusel pinnal pannisuurune ketas. Pane pann, mida saad pärast ahju tõsta, pliidile kuumenema.

3. Kuumuta peeneks hakitud küüslauguküüned ja peaaegu kõik salveilehed väheses võis läbi, et maitsed eralduksid. Aseta nüüd kõrvitsaviilud pannile nii, et kogu pann oleks täidetud. Tõsta peale ja vahele ülejäänud võist lõigatud tükid. Raputa kiirelt kõrvitsatele soola, purustatud pipart ning veidi suhkrut. Kalla peale palsamiäädikakreem ning 70 g fetakuubikuid.

4. Kuna kõrvits küpseb kiiresti, siis ei pea pannil seda kaua küpsetama, piisab 3–4 minutist.

5. Kõige lõpuks aseta rullitud tainaketas kaaneks peale ning lükka 200-kraadisesse ahju keskmisele kõrgusele 20 minutiks küpsema. Võta pann ahjust, aseta serveerimisalus selle peale ja kalluta kogu kupatus teistpidi. Serveerides puista pirukas üle selveilehted

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee