Jõulumaitseline kõrvitsamoosFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kersti Rea 5. detsember 2016 06:43
See moos on tänu kaneelile ja muskaadile jõulumaitseline. Hea lisand nii magusalauale kui ka koos juustuga pakkuda.

Koostisosad
1 kg Kõrvits
500 g Moosisuhkur
0.25 tl Muskaatpähkel
1 tl Kaneel
1.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1 dl Amaretto liköör

Valmistamine

1. Koori ja puhasta kõrvits seemnetest. Tükelda väikesteks kuubikuteks ja aseta roostevabast potti.

2. Lisa suhkur, riivitud muskaatpähkel, kaneel, sidrunikoor ja -mahl. Aseta pott pliidiplaadile ja keeda vaiksel tulel kõrvits täiesti pehmeks.

3. Püreesta ja lisa Amaretto. Sega hästi, kuumuta veel kord üles ja kalla säilituspurkidesse. Hoia jahedas.