Mesine šampanjakõrvitsFoto: Seljamaa Fotostuudio
5. detsember 2016, 05:35
Mesine šampanjakõrvits
Kuigi mulle endale maitseb traditsiooniliselt Eesti moodi marineeritud kõrvits kõige rohkem, siis jõuluseks toidukingituseks tundub see alati liiga tavaline. See marinaad on pidulikum.
Koostisosad
500 g Kooritud ja puhastatud kõrvitsatükid
MARINAAD
3 dl Vesi
4 spl Šampanjaäädikas 7%
1 dl Mesi või vahtrasiirup
Koriandriseemned
Tšillihelbed
1 tk Kaneelikoor
2 tk Küüslauguküüs
Valmistamine
1. Aseta pott veega pliidile ning lisa kõik marinaadiained. Lase marinaad keema ja lisa sinna kõrvits.
2. Keeda, kuni kõrvitsatükid hakkavad veidi läbipaistvaks tõmbuma, siis tõsta pott kohe tulelt ja kalla saadus purkidesse. Hoia jahedas.
Kommentaarid (0)