Kohupiima-kaerakaraskidFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
31. märts 2014, 02:58

Kohupiima-kaerakaraskid

Maitsev kiirküpsetis teetassi või piimaklaasi kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 dl Kaerajahu
1 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
50 g Või
80 g Riivitud juust
250 g Kohupiim
1.5 dl Piim
1 sl Kaerahelbed

Valmistamine

1. Sega omavahel kaerajahu, nisujahu, küpsetuspulber ja sool.

2. Sulata või.

3. Sega kõik ained omavahel. Sega nii palju, et tainas oleks ühtlane. Liigselt segada ega sõtkuda pole tarvis, siis jäävad saiad sitked.

4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Puista peale veidi nisujahu.

5. Et tainas kleepub, tee edasitoimetamiseks käed jahuseks. Jaga tainas neljaks. Vajuta iga pätsike jahuste kätega küpsetuspaberil 1 cm paksuseks kettaks. Puista peale veidi kaerahelbeid.

6. Küpseta 220 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni karaskid on kuldsed.