Kalatoitude retseptid

Kala Poola kastmes 

Mari-Liis Ilover, 31. märts 2014, 03:31
Kala Poola kastmes Mari-Liis Ilover
Selle klassikalise toidu tegemiseks sobib suurepäraselt rahakotisõbralik külmutatud kala. Tõsta see ööpäev
enne toidu valmistamist sügavkülmikust tavalisse külmkappi sulama. Sulamisel tekkinud vedelik vala ära.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
800 g Külmutatud valge kala filee (mintai, hõbeheik vms)
1 l Vesi
1 tl Sool
6 tera Must pipar
1 leht Loorber
KASTE
1 dl Kala keeduleem
2 tk Keedetud muna
2 sl Hakitud till
Sidrunimahl (soovi korral)
100 g Või

Valmistamine

1. Keeda kalafileesid kaaneta potis soola, pipra ja loorberilehega maitsestatud vees 10 minutit. Kui tekib

vahtu, eemalda see.

2. Kala keemise ajal ajal haki munad. Sulata kastrulis kastmeks või. Lisa 1 dl kala keeduleent, hakitud munad ja till. Sega, kuuumuta keemiseni ja maitsesta soolaga.

3. Serveeri vedelikust väljatõstetud kala kastmega ülevalatult. Kalafilee võib jätta terveks või kahvliga tükeldada, viimane versioon meeldib eriti lastele.

4. Lisandiks sobivad keedetud kartulid ja muud köögiviljad. Soovi korral nirista kalale veidi sidrunimahla.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee