Kala Poola kastmes
enne toidu valmistamist sügavkülmikust tavalisse külmkappi sulama. Sulamisel tekkinud vedelik vala ära.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
800 g Külmutatud valge kala filee (mintai, hõbeheik vms)
1 l Vesi
1 tl Sool
6 tera Must pipar
1 leht Loorber
KASTE
1 dl Kala keeduleem
2 tk Keedetud muna
2 sl Hakitud till
Sidrunimahl (soovi korral)
100 g Või
Valmistamine
1. Keeda kalafileesid kaaneta potis soola, pipra ja loorberilehega maitsestatud vees 10 minutit. Kui tekib
vahtu, eemalda see.
2. Kala keemise ajal ajal haki munad. Sulata kastrulis kastmeks või. Lisa 1 dl kala keeduleent, hakitud munad ja till. Sega, kuuumuta keemiseni ja maitsesta soolaga.
3. Serveeri vedelikust väljatõstetud kala kastmega ülevalatult. Kalafilee võib jätta terveks või kahvliga tükeldada, viimane versioon meeldib eriti lastele.
4. Lisandiks sobivad keedetud kartulid ja muud köögiviljad. Soovi korral nirista kalale veidi sidrunimahla.
Kommentaarid (0)