Pasta tuunikala ja röstitud tomatitegaFoto: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover 31. märts 2014 01:17
Ka kõige hullematele toiduga pirtsutajatele läheb pastaroog tavaliselt hästi peale! Tänu röstimisele jäävad tomatid väga magusad. Ricotta juust lisab kreemisust ja kapparitest tuleb soolakas särts! Lapsed muidugi kipuvad neid toidu seest välja nokkima, nii et otsusta ise, kas neid lisada või mitte, arvestades oma pere
maitset.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Kirsstomat
1 sl Oliiviõli
300 g Pasta (teokarbid)
185 g Tuunikala õlis (konserv)
100 g Ricotta
3 sl Kapparid
1 väike peotäis Basiilik

Valmistamine

1. Poolita kirsstomatid. Tõsta ahjuplaadile küpsetuspaber, pintselda see oliiviõliga. Lao tomatid, lõikepool ülal,

ahjuplaadile. Rösti 200 kraadi juures 15 minutit.

2. Sel ajal kui tomatid on ahjus, keeda pasta, nõruta ja vala tagasi potti. Jäta alles 1 dl pasta keeduvett.

3. Keera pastapotile kuumus alla. Lisa pastale tuunikalakonserv koos õliga, pasta keeduvesi, röstitud tomatid, ricotta, kapparid (kui neid kasutad) ja hakitud basiilik.

4. Kuumuta kõik koos läbi. Paku kohe.

NIPP!

Kui pastat jääb üle, lisa järgmisel päeval külmale roale mõned lusikatäied majoneesi ja saad toitva pastasalati.