Kiudainerikkad toidud

Pähklised banaani-šokolaadimuffinid 

Eva Palu, 31. märts 2014, 03:05
Pähklised banaani-šokolaadimuffinidFoto: Eva Palu
Tatrajahu meenutab maitselt kergelt pähklit. Magusust annab banaan, mistõttu suhkurt kulub siia retsepti üsna vähe.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
75 g Või
60 g Suhkur
1 tk Muna
3 tk Banaan
70 g Tatrajahu
95 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
50 g Tume šokolaad
KATE
200 g Toorjuust
1 sl Suhkur
50 g Röstitud metspähkel

Valmistamine

1. Purusta banaanid kahvliga peeneks massiks. Vahusta või kergelt suhkruga. Lisa muna ning omavahel segatud kuivained. Lisa juurde banaan ja hakitud tume šokolaad.

2. Jaga tainas muffinivormidesse ning küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.

3. Jahuta täielikult. Sega toorjuust suhkruga ja tõsta muffinitele. Raputa peale hakitud röstitud pähkleid.