Kiudainerikkad toidud

Porgandimuffinid toorjuustutäidisega 

Eva Palu, 31. märts 2014, 02:45
PorgandimuffinidFoto: Eva Palu
Need muffinid on mahlased tänu porgandile ning muffini keskele peidetud toorjuustusele üllatusele. 

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 dl Kaerajahu
0.7 dl Tärklis
1 tl Kaneel
2 tl Küpsetuspulber
2 tk Muna
1.5 dl Õli
1 dl Suhkur
1 sl Suhkur
3 sl Mesi
200 g Porgand (peenelt riivitud)
100 g Toorjuust

Valmistamine

1. Sega jahu ja tärklis kaneeli ja küpsetuspulbriga. Vahusta muna õli ja 1 dl suhkruga. Lisa juurde mesi (kui see ei ole vedelapoolne, siis soojenda seda pisut pliidil). Lisa kuivained ja kõige lõpus riivitud porgand.

Sega toorjuust 1 spl suhkruga.

2. Tõsta 1 spl tainast muffinivormidesse. Tõsta taina peale 1 tl toorjuustusegu ja selle peale taas tainas nii, et kogu toorjuustumass saaks kaetud.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.