Pakora'd ehk vürtsikad sibula-spinatipesad Foto: Artur Sadovski
Kiudainerikkad toidud
31. märts 2014, 03:13

Pakora'd ehk vürtsikad sibula-spinatipesad

Pakora’d on ühed tuntumad ja armastatumad suupisted India köögist. Kasutatav kikerhernejahu annab meeldiva krõbeduse ja maitse ning sunnib tunnistama, et tulemus pole meie tavapäraseid jahusid kasutades sama hea. Vürtsidega võib teadagi improviseerida ning mida vürtsikamaks roa võlud, seda tõenäo-lisemalt vajad kõrvale üht tasakaalustavat raita-kastet.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Mugulsibul
3 tk Punane sibul
100 g Beebispinat
2 tk Tšilli
1 tl Sool
1 sl Koriander (purustaud seemned)
1.5 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
2 sl Vürstikas karripulber või garam masala
1 tl Must pipar (jahvatatud)
1 punt Koriander (värske)
5 dl Kikerhernejahu
2 dl Külm vesi
1 l Rapsiõli (frittimiseks)

Valmistamine

1. Tükelda sibul 5 mm paksusteks ribadeks ning sega kausis spinati ja hakitud tšilliga.

2. Maitsesta soola ja vürtsidega ning sega senikaua, kuni vürtsid on ühtlaselt jaotunud. Sega nüüd hulka kikerhernejahu. Lisa nii palju vett, et segu koos püsima hakkaks, vajadusel lisa jahu või veel vett. Tainas peabki jääma parajalt sasine, et tulemus saaks krõbe, mitte pontšikulaadne. Kuumuta kastrulis õli ning alusta proovitüki küpsetamisega.

3. Kui oled tulemusega rahul, jätka ka teiste tükkidega. Oluline on hoida õli võimalikult ühtlase temperatuuriga. Valmis pesad aseta majapidamispaberile nõrguma ning serveeri siis kohe.