Gourmante võlusupp
Kiudainerikkad toidud
6. aprill 2014, 21:50

Gourmante võlusupp

Kogus: kuuele

Koostisosad
200 g Kalamata oliivid
1 tl Palsamikreem
100 g Päikesekuivatatud tomat
2 tk Tomat
3 tk Porgand
1 tk Punane paprika
1 tk Sibul
3 vart Varsseller
400 g Kidney oad (konservist)
400 g Purustatud tomatid (konservist)
3 lehte Loorber
2 suurt küünt Küüslauk
3 tk Kanakoib
0.5 sl Suhkur
1 tl Sool
0.5 tl Kuivatatud tüümian
Värske petersell

Valmistamine

1. Supipuljongi valmistamiseks lõika porgand ja varsseller pooleks ning pane keema koos kanakoibadega (võivad olla ka kintsud).

2. Samal ajal valmsita supipõhi. Selleks lõigu ülejäänud porgandid, paprika ja 2 varssellerit ning pane pannile koos 1 tassi vee ja 1tl ekstra neitsioliiviõliga. Kuumuta 15 minutit nii, et vesi keeks ja aurustuks.  

3. Lõika päikesekuivatatud tomatid, tomat, sibul ja küüslauk ning lisa supipõhjale ja sega läbi. Kuumuta segu pannil 10 minutit, maitsesta palsamikreemi, soola, suhkru ja tüümianiga ning lisa purustatud tomatid.

4. Võta valminud puljongi seest ära porgand ja seller – neid enam ei kasutata. Kanakoivad puhasta, eemalda nahk ning lõika liha tükkideks. Pane kanaliha ja supipõhi potti puljongi sisse keema. Lisa kidney oad ja Kalamata kivideta oliivid ning loorberilehed.

5. Keeda veel 10 minutit ja ongi valmis! Serveeri värske peterselliga. Ütle Gourmante ja naudi!

IDEE!

Lõika kõik koostisosad piklikeks tükkideks!