Haugipallid selges leemes
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
KALAPALLID
300 g Külmutatud valge kala
1 tk Muna
1 tk Sibul (väike)
Aedtill
Sool
Must pipar
1 tl Sinep
SUPP
1.5 l Kalapuljong
3 tk Kartul
1 tk Porgand (suur)
0.5 tk Sidrun
Sool
Must pipar
Aedtill
Valmistamine
Vahel juhtub, eriti kevade poole, et jääkapis on kõiksugu kraami, mille võiks ära tarbida. Mõnikord on sinna liiga kauaks unustatud ka pisut valget kala. Sellest võibki teha kas mõnusaid kotletikesi, frikadelle või niisama suppi. Minul oli haug.
1. Puhasta kala, luud peaks kõik välja nokkima. Haki kala hästi peenikeseks või veel parem, purusta blenderis.
2. Sibul haki ka võimalikult peeneks ja võid veel panni peal klaasjaks ka praadida.
3. Sega kalamass muna, hakitud tilli, sibula, soola-pipra ja sinepiga ning vormi toredad pallikesed. Pane kaks potti tulele, ühes (soolaga maitsestatud vees) keeda haugipallid ja teises (kus muliseb puljong) valmista
supike.
4. Kui mõlemad keevad, lisa kalapuljongisse hakitud porgand ja mõne aja pärast kartulikuubikud. Teise
tõsta ettevaatlikult haugipallid, keeda, kuni need pinnale tõusevad, mitmes jaos on vist isegi lihtsam.
5. Valmis pallid tõsta taldrikusse ootama. Maitsesta supp soola, pipra, tilli ja lahkelt ka sidruniga. Ning tõsta kalapallidele.
Kommentaarid (0)