Marjad mascarponeteki allFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
24. märts 2014, 04:45

Marjad mascarpone teki all

Mõnus, mõnus suvemeenutus. Mina teengi tavaliselt vitamiinivaesel kevadel. Nendest külmutatud marjadest, mis veel kappi seisma jäänud. Võib teha ka ilma mascarponeta, süüa jäätisega ja üleniristatud šerriga, igapidi
mõnus ja suvenostalgiline.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 l Külmutatud marjad (maasikad, vaarikad, põldmarjad, punased sõstrad, kirsid, rabarber)
4 sl Moosisuhkur
2 sl Magus šerri
KATE
250 g Mascarpone
2 sl Suhkur
2 sl Magus šerri

Valmistamine

1. Soojenda ahi 200 kraadini. Sulata marjad ja nõruta vedelik välja. Muidu on tulemuseks kissell.

2. Sega marjad suhkru ja šerriga. Ja pista vormiga ahju, küpseta pisut. Sega vahel ja jälgi konsistentsi. Kui juba kõik podiseb ja venib kleepjalt, on aeg marjadele tekk peale panna.

3. Sega mascarpone suhkru ja šerriga ning määri ühtlaselt vormile. Pista veel 10 minutiks ahju.