Kiudainerikkad toidud

Banaanikeeks aprikoosidega 

Hele-Mai Alamaa, 24. märts 2014, 01:32
Banaanikeeks aprikoosidega Hele-Mai Alamaa
See keeks ei olegi tegelikult nagu magustoit. Pigem sobib hommikusöögiks, väikeseks vahepalaks. Lõika korralik viil, rösti ja söö taluvõiga hea rohelise tee kõrvale.

Koostisosad
2 tk Muna
2 dl Pruun suhkur võu muscovado suhkur
2 tk Banaan (suur)
2 dl Nisujahu
2 dl Täisteranisujahu
1 dl Kaeraklii
1.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud ingver
140 g Või
1 peotäis Kuivatatud aprikoos
1 peotäis Sarapuupähklid

Valmistamine

1. Vahusta munad suhkruga. Plödista banaan kahvliga korralikult ära ja kalla munasegusse.

2. Sega omavahel kõik kuivained ja sulata või. Loomulikult võid kasutada ka lihtsalt nisujahu, aga täistera ja kliid teevad keeksi eriti mõnusalt koduseks.

3. Kui juhtub olema veel pähkleid ja kuivatatud aprikoose, haki neid pisut ja sega kõik ühtlaseks kokku.

4. Soojenda ahi 170 kraadini ja küpseta tunnike.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee