Ameerika köök

Kala kookospiimas ehk moqueca con peix 

Angelica Udeküll, 24. märts 2014, 01:34
Kala kookospiimas ehk moqueca con peixFoto: Daisy Lappard
Lihtsalt hurmav!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
MARINEERITUD KALA JA KREVETID
250 g Valge kala filee
200 g Krevett (suur)
0.5 dl Laimimahl
0.25 tl Sool
0.25 tl Must pipar
1 küüs Küüslauk
KASTE
1 sl Oliiviõli
2 tk Sibul (suur)
2 küünt Küüslauk
1 tk Punane paprika
1 tk Roheline paprika
1 leht Loorber
1 tk Tomat
1.5 dl Kookospiim
2.5 dl Puljong
1 sl Värske koriander (hakitud)

Valmistamine

1. Sega hakitud küüslauk, laimimahl ja sool-pipar ning tõsta kala ja krevetid segusse umbes pooleks tunniks marineeruma.

2. Haki sibul, küüslauk ja paprikad ning kuumuta õlis koos loorberilehega umbes viis minutit.

3. Haki tomat ja lisa koos puljongiga potti. Kuumuta, kuni segu tõuseb keema.

4. Eralda kolmandik poti sisust, püreesta ja vala seejärel potti tagasi.

5. Lisa kookospiim ja kuumuta läbi.

6. Lisa kala ja krevetid koos laimimahlaga ning hauta, kuni kala on valmis.

7. Vahetult enne serveerimist lisa hakitud värske koriander.

HEAD NIPID!

* Kala ja krevettide eelnev marineerimine tõstab nende maitsekust, kuid kiiruse huvides ei ole seda tingimata vaja teha. Kui jätad selle osa vahele, ära unusta hiljem kastme sisse laimimahla lisada.

* Kastmesse võid lisada nii kana-, kala- kui ka mereannipuljongit. Soolasust hinda maitstes, sest see sõltub suuresti ka puljongist.