Veiseliha retseptid

Veiselihavorm tumeda õlle ja kartulitega 

Lia Virkus, 17. märts 2014, 04:08
Veiselihavorm tumeda õllegaFoto: Jaan Heinmaa
Selle maitsva talvise roa tegemine võiks olla meeltmööda meeskokkadele, kes ei pelga ka pisut pikemat köögis viibimist.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Antrekoot
800 g Kartul (õhukesed viilud)
5 dl Tume õlu
5 dl Veisepuljong
2 tk Sibul
3 oksa Tüümian
3 lehte Loorber
Sool
10 tera Must pipar
Või ja õli
Hapukurk (serveerimiseks)

Valmistamine

1. Kuumuta pannil pisut võid ja õli ning pruunista veisetükk igast küljest. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta potti. Vala peale õlu ja puljong (liha peab olema kaetud). Lisa sektoriteks lõigatud või hakitud sibul, tüümian, loorber ja pipraterad. Keeda pool tundi ja võta liha potist.

2. Laota ahjuvormi põhja pool viilutatud kartulitest ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta peale suuremateks tükkideks lõigatud liha, teine tükeldatud sibul ja ülejäänud kartulid. Vala vormi nii palju keeduleent, et liha on peaaegu kaetud. Säti foolium peale.

3. Küpseta 175kraadises ahjus 1 tund või kuni kartulid ja liha on pehmed. Serveeri soolakurgiga.