Kalatoitude retseptid

Pikantsed kalapallid paprika ja anšoovisega 

Indrek Kivisalu, 17. märts 2014, 02:53
Pikantsed kalapallid paprika ja anšoovisega Jaan Heinmaa
Pikantseks muudavad need kalapallid anšoovis ja paprika. Kui on soovi roog veel huvitavamaks teha, võib hapukurgi asendada kapparitega. Samas võib lihapallide asemel vormida kotletid, kuid siis peaks neid
pannil praadima. Pisike roog, aga palju variante.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Kalafilee (punane kala või valge kala)
2 viilu Röstsai
0.5 dl Valge vein (kuiv)
2 tk Kartul
30 g Või
3 tk Anšoovisefilee
1 tk Paprika (väike)
1 tk Hapukurk
2 tk Muna
1 tk Muna (paneerimiseks)
0.5 tl Muskaatpähkel
1 sl Petersell (hakitud)
Riivsai
Õli (vormi määrimiseks)
Sool
Valge pipar

Valmistamine

1. Lõika (naha ja luudeta) kalafilee väiksemateks tükkideks.

2. Leota röstsaia umbes 5 minutit veinis ja pigista kuivaks. Lase kalatükid koos kartulite ja röstsaiaga läbi hakklihamasina. Sega mass ühtlaseks. Lisa pehme või, peeneks hakitud anšoovised, hapukurk ja paprika, lahtiklopitud munad, muskaatpähkel ja petersell. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Jaga mass kuueks või kaheteistkümneks võrdseks osaks ja veereta käte vahel pallid.

4. Klopi muna lahti ning lisa 3 sl vett ja veidi soola. Kalla ühte kaussi munasegu ja teise riivsai.

5. Paneeri kalapalle alguses munasegus ja siis riivsaias ning pane 10 minutiks külmikusse. Tõsta pallikesed ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 25‒30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee