Pikantsed kalapallid paprika ja anšoovisega
pannil praadima. Pisike roog, aga palju variante.
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
800 g Kalafilee (punane kala või valge kala)
2 viilu Röstsai
0.5 dl Valge vein (kuiv)
2 tk Kartul
30 g Või
3 tk Anšoovisefilee
1 tk Paprika (väike)
1 tk Hapukurk
2 tk Muna
1 tk Muna (paneerimiseks)
0.5 tl Muskaatpähkel
1 sl Petersell (hakitud)
Riivsai
Õli (vormi määrimiseks)
Sool
Valge pipar
Valmistamine
1. Lõika (naha ja luudeta) kalafilee väiksemateks tükkideks.
2. Leota röstsaia umbes 5 minutit veinis ja pigista kuivaks. Lase kalatükid koos kartulite ja röstsaiaga läbi hakklihamasina. Sega mass ühtlaseks. Lisa pehme või, peeneks hakitud anšoovised, hapukurk ja paprika, lahtiklopitud munad, muskaatpähkel ja petersell. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Jaga mass kuueks või kaheteistkümneks võrdseks osaks ja veereta käte vahel pallid.
4. Klopi muna lahti ning lisa 3 sl vett ja veidi soola. Kalla ühte kaussi munasegu ja teise riivsai.
5. Paneeri kalapalle alguses munasegus ja siis riivsaias ning pane 10 minutiks külmikusse. Tõsta pallikesed ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 25‒30 minutit.
Kommentaarid (0)