Kalatoitude retseptid

Punane Tai karri hiidkrevettide ja ananassiga 

Triin Sander, 17. märts 2014, 04:02
Punane Tai karri hiidkrevettide ja ananassigaFoto: Eigo Alvik
Õhetav Tai karri mõjub alati kergelt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2.5 sl Punane karripasta
4 dl Kookospiim
400 g Puhastatud hiidkrevett
1 tk Punane paprika
0.5 tk Ananss
3 tk Kaffirlaimileht
1 sl Suhkur
1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
3 sl Kalakaste
SERVEERIMISEKS
Basmati riis või jasmiiniriis

Valmistamine

1. Tükelda paprika suuremateks viiludeks, ananass 1 cm kuubikuteks.

2. Kuumuta vokkpannil õli, lisa karripasta ja prae 30 sekundit. Ettevaatust, võib kiirelt kõrbema minna!

3. Lisa karripastale tükeldatud paprika, sega ja prae 30 sekundit, vala peale kookospiim ja sega läbi, et pasta ühtlaselt seguneks. Lase keema tõusta, lisa kaffirlaimilehed, ananass, suhkur ja hiidkrevetid, hauta keskmisel kuumusel 4 minutit.

4. Lõppjärgus lisa laimimahla ja kalakastet nii, et see oleks korraga nii magus, soolane kui hapu.

Serveeri kausist, kõrvale võid pakkuda riisi.

HEA TEADA!

* Kui kastutad keedetud krevette, lisa need veidi hiljem, kui kasutad tooreid, siis võid hautada mõne minuti rohkem. Oluline on krevette mitte üleküpsetada, need muutuvad kiirelt kummiseks.

* Riisi keetmise nipp!

Et riis jääks mõnusalt sõmer, tuleb seda keeta võimalikult väheses vees, põhiliselt küpsetab seda veeaur. Vala riis potti ja lisa nii palju vett, et see ulatuks sõrmeotsa jagu riisist üle, kata pott kaanega. Lase keema tõusta ja keera seejärel kuumus kohe miinimumini. Auruta 10 minutit või kuni vesi on potist kadunud, sega riis kahvli või pulkadega kohevaks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee