Ahjus küpsetatud bataatFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
17. märts 2014, 04:05

Ahjus küpsetatud bataat

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Bataat
2 tk Sibul
1 tl Köömned
1 tl Sinepiseemned
0.25 tl seemneid Koriander
1 tl Ingveripulber
Õli
Meresool

Valmistamine

1. Koori ja tükelda bataat.

2. Koori ja viiluta sibul.

3. Sega õli sisse kõik maitseained, v.a sool.

4. Aseta bataat ja sibul ahjuvormi, vala õliga üle ja maitsesta soolaga.

5. Küpseta 180–200 kraadi juures, kuni bataaditükid on läbi küpsenud.

VEEL NIPPE!

* Eraldi roana pakkudes serveeri ahjubataati jogurti-ürdikastmega.

* Õhukeselt viilutatuna võid bataadist ahjus ka krõpse valmistada.

* Soovi korral võid maitseks lisada tšillihelbeid ja fenkoliseemneid.