BanoffeFoto: Mari-Liis Ilover
Inglise ja Iiri köök
10. märts 2014, 04:07

Banoffe ehk Inglise banaanimagustoit

Krõbe põhi, iiriskommine keedetud kondenspiim, banaanid, vahukoor ja šokolaad, mmm... Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
250 g Digestive'i küpsised
100 g Või
380 g Keedetud magus kondenspiim
3 tk Banaan
2 dl Rõõsk koor 35%
30 g Šokolaad

Valmistamine

Imemaitsev ja -lihtne Inglise kook-magustoit banaanidega. Koogi saad teha ka täiesti ahjuvabalt, sel juhul hoia vormi surutud küpsisepõhja pool tundi enne täidise lisamist külmas. Ära heida meelt, kui maius lõigates pudiseb, see käib asja juurde. Ja kasuta kindlasti keedetud kondenspiima (leiad poest tavalise kondenspiima

kõrvalt), selle iiriskommine maitse on võrratu!

1. Vooderda 23–24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga.

2. Sulata ülejäänud või. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vajuta küpsisepuru tihedasti vormi põhja ja paari sentimeetri kõrguselt külgedele. Küpseta 180 kraadi juures 10–15 minutit. Jahuta täielikult.

3. Määri põhjale ettevaatlikult keedetud kondenspiim. Viiluta banaanid ja lao kondenspiimale. Vahusta koor, kata kook vahukoorega. Kõige peale riivi või tõmba laastudeks šokolaad.