Beseemagustoit kiivi ja granaatõunagaFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
10. märts 2014, 04:00

Beseemagustoit kiivi ja granaatõunaga

Pidulik dessert, mida sobib pakkuda ka peenemale seltskonnale. Õhkõrn rabe besee, siidine vanillikaste ning kaunivärvilised vitamiinipommidest puuviljad moodustavad kena ja maitsva koosluse. Võid kasutada ka teisi puuvilju-marju, aga need võiksid olla hapukad, et tasakaalustada besee magusust.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Kiivi
0.5 tk Granaatõun
BESEE
2 tk Munavalge
100 g Suhkur
Sool (näpuotsaga)
VANILLIKASTE
2 tk Munakollane
1 sl Suhkur
Sool
0.75 sl Maisitärklis
2.5 dl Piim
1 sl Vanillsuhkur
1 sl Või

Valmistamine

1. Beseede jaoks vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmeks valgeks vahuks. Vahusta edasi, lisades kolmes jaos suhkrut, kuni vaht on ühtlane, tihe ja läikiv. Aega võib minna olenevalt mikserist 5–10 minutit.

2. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 8 beseetörtsu. Küpseta 110kraadises ahjus 1,5 tundi. Tee ahjuuks lahti ja lase beseedel ahjus täielikult jahtuda.

3. Vanillikastme tegemiseks klopi munakollased lahti, lisa suhkur, sool, tärklis ja piim. Kuumuta hästi väiksel tulel, keemise piiril, pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Selleks läheb aega umbes 10 minutit. Tõsta tulelt, sega hulka või ja vanillsuhkur. Jahuta vispliga segades, sest lihtsalt seistes jahtuma jäetuna võib munakollane

tükki tõmbuda.

4. Serveerimiseks pudista igasse magustoidupokaali parajalt suurte tükkidena üks besee ja vala peale veidi vanillikastet. Lisa rohkelt tükeldatud kiivit ja granaatõunaseemneid.