Skandinaavia köök

Apelsiniriis 

Mari-Liis Ilover, 10. märts 2014, 04:35
ApelsiniriisFoto: Mari-Liis Ilover
Apelsinimaitseline kreemjas riis sobib hästi nii hommikusöögiks, magustoiduks kui ka vahepalaks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 dl Vesi
0.5 tl Sool
1.5 dl Ümarateraline riis
2 tk Apelsin
2 dl Rõõsk koor 35%
3 sl Suhkur
200 g Magus vanillikohupiim

Valmistamine

1. Vala riisiterad soolaga maitsestatud keevasse vette. Hauta madalal kuumusel kaane all, kuni kogu vedelik on riisiteradesse imbunud.

2. Pane apelsinid lõikelauale püsti ja lõika koored terava noaga ülalt alla läbi, nii et eemaldub ka valge koorealune osa ja alles jääb vaid viljaliha. Tükelda see.

3. Vahusta 35% koor suhkruga. Lisa õrnalt segades kohupiim. Sega omavahel jahtunud riis, kohupiimavahukooresegu ja apelsinitükid koos neist väljaimbunud mahlaga. Paku kohe või külmkapikülmalt.