Kiudainerikkad toidud

Magushapu sealiha ananassiga 

Mari-Liis Ilover, 10. märts 2014, 04:47
Magushapu sealiha ananassigaFoto: Mari-Liis Ilover
Klassikalise “hiinaka” koostisainete nimekiri on pikk, aga ühtegi selle eksootilise roa valmistamiseks vajaminevat toiduainet ei pea tikutulega taga otsima – kõik komponendid on igas poes saadaval! Enne kui küpsetama hakkad, pane ained pliidi kõrvale valmis ja tükelda need, mis vaja, sest kastmetegu läheb kiirelt.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Sealiha (sisefilee)
1 dl Maisitärklis
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 tk Punane paprika
1 tk Roheline paprika
230 g Ananassikonserv (tükid või purustatud)
3 dl Maapähkliõli või päevalilleõli
2 vart Roheline sibul
MARINAAD
4 cm jupp Ingver
2 küünt Küüslauk
2 tk Munavalge
2 sl Riisiäädikas või valge veini äädikas
2 sl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba
KASTE
2 dl Vesi
2 sl Maisitärklis
2 sl Ketšup
2 sl Riisiäädikas või valge veini äädikas
3 sl Pruun suhkur
Ananassikonservist vedelik
2 sl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine

1. Pese ja kuivata seafilee. Lõika pikkupidi pooleks, pooled omakorda ristipidi viiludeks.

2. Valmista marinaad: koori ja riivi ingver. Koori ka küüslauk ja vajuta läbi pressi või riivi. Klopi munavalged kergelt lahti. Sega kõik marinaadiained kokku, vala lihale.

3. Sega läbi, jälgides, et kõik lihatükid oleksid kaetud. Lase vähemalt pool tundi maitsestuda.

4. Sel ajal puhasta sibulad, küüslauk, paprikad. Tükelda ja jäta ootele. Nõruta ananassitükid, jäta vedelik

alles.

5.Kastmeks sega tärklis külma veega. Jälgi, et ei jääks klimpe, kastmevispel on siin hea abimees. Sega vedelik kokku kõigi ülejäänud kastmeainetega. Jäta ootele.

6. Sega marineeritud lihatükkidega 1 dl tärklist. Kuumuta vokk- või tavalisel sügavamal pannil 3 dl õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna lisatud lihatükk ei vaju põhja, vaid hakkab kohe pinnal särisema. Samas ei tohi õli olla liiga kuum, siis pruunistub liha liigselt.

7. Tõsta õhukese tärklisekihiga kaetud sealihatükid kolmes jaos õlisse ja prae kuldkollaseks. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Vala õli pannilt ära, jättes alles paar supilusikatäit. Tõsta pannile

tükeldatud sibulad, küüslauk ja paprikad. Prae keskmisel kuumusel, kuni köögiviljad on küpsed, aga veel krõmpsud.

8. Tõsta pannile nõrutatud ananassitükid ja sealiha, vala peale kaste ning kuumuta segades veel 5 minutit. Maitse ja vajadusel lisa suhkrut ja sojakastet. Serveeri riisiga. Kaunista hakitud rohelise sibulaga.