Sidrunine kana-riisiroog
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
6 tk Kanakoib
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tl Kuivatatud tüümian
1 tk Sidrun
4 küünt Küüslauk
3 dl Pikateraline riis
Vesi
Valmistamine
1. Aseta kanakoivad ahjuvormi ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale kuivatatud tüümian. Pese sidrun puhtaks. Poolita sidrun pikkupidi, pigista ühest poolikust mahl kanatükkidele. Riivi tühjaks pigistatud sidrunipoolikult koor ja puista ka see kanale. Lõika teine sidrunipoolik sektoriteks.
2. Koori küüslauguküüned ja vajuta noaseljaga lamedamaks. Lisa vormi.
3. Tõsta kanakoibade vahele jäänud tühimikesse riis. Vala peale nii palju vett, et riis on umbes 1 cm kõrguselt
kaetud. Tõsta juurde sidrunisektorid.
4. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200kraadises ahjus 50 minutit.
5. Tõsta ahjust, eemalda foolium. Kuumuta ahi 220 kraadini ja küpseta veel 15–20 minutit, kuni kanatükid on
kuldsed. Soovi korral kaunista roog värske tüümianiga.
Kommentaarid (0)