Sidrunine kana-riisiroogFoto: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover 10. märts 2014 01:39
Seda kanarooga, millele sidrun lisab hapukust ja värskust, on mugav valmistada, sest kõik ained “mahuvad” ühte ahjuvormi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
6 tk Kanakoib
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tl Kuivatatud tüümian
1 tk Sidrun
4 küünt Küüslauk
3 dl Pikateraline riis
Vesi

Valmistamine

1. Aseta kanakoivad ahjuvormi ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale kuivatatud tüümian. Pese sidrun puhtaks. Poolita sidrun pikkupidi, pigista ühest poolikust mahl kanatükkidele. Riivi tühjaks pigistatud sidrunipoolikult koor ja puista ka see kanale. Lõika teine sidrunipoolik sektoriteks.

2. Koori küüslauguküüned ja vajuta noaseljaga lamedamaks. Lisa vormi.

3. Tõsta kanakoibade vahele jäänud tühimikesse riis. Vala peale nii palju vett, et riis on umbes 1 cm kõrguselt

kaetud. Tõsta juurde sidrunisektorid.

4. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200kraadises ahjus 50 minutit.

5. Tõsta ahjust, eemalda foolium. Kuumuta ahi 220 kraadini ja küpseta veel 15–20 minutit, kuni kanatükid on

kuldsed. Soovi korral kaunista roog värske tüümianiga.