Eesti köök

Murulaugusõir 

Tuuli Mathisen, 4. märts 2014, 07:56
MurulaugusõirFoto: Tarmo Virkus
Murulauk annab sõirale mõnusa erksuse ja värskuse. Sobib ka muu kevadine valik: karulauk, roheline sibul, jänesekapsas. Maitset võib ilmestada veel küüslauguga. Teravamat elamust pakub toores hakitud küüslauk, eelnevalt ahjus küpsetatud küüned jäävad mahedamad. Kogus 350-400 grammi.

Koostisosad
1 l Piim
500 g Kohupiim
50 g Või
2 tk Muna
1 tl Sool
1 peotäis Murulauk (peeneks hakitud)
3 küünt Küüslauk (toores või ahjust)

Valmistamine

1. Kuumuta piim potis keemiseni. Sega kohupiim ühtlaseks ja lisa piimale. Kuumuta segu keskmisel kuumusel vadaku eraldumiseni. Võta pott tulelt, kalla mass sõelale ja jäta umbes 30 minutiks nõrguma.

2. Sulata pannil või ja lisa sinna nõrgunud kohupiimamass. Sega läbi ning lisa lahtiklopitud munad, sool, murulauk ja peeneks hakitud küüslauk. Kuumuta mõned minutid, kuni mass kergelt pakseneb, kuid ära keeda. Kalla marliga vooderdatud kaussi ning jäta ööpäevaks külma nõrguma.

3. Järgmisel päeval keera kauss tagurpidi ja eemalda marli.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee