Linnuliha retseptid

Luksuslik kanamaksapasteet ehk vale foie gras 

Maret Sukles, 4. märts 2014, 06:36
Luksuslik kanamaksapasteet  Kristjan Lepp

Koostisosad
500 g Kanamaks
0.5 dl Konjak, brändi või kalvados
150 g Magusad rosinad
0.2 dl Madeira
1 tl Meresool
1 tl Must pipar
1 tl Muskaatpähkel
3 tk Mugulsibul
Hanerasv või pardirasv
Või

Valmistamine

1. Hoia kanamaksa 12 tundi alkoholis ning rosinaid madeiras. Prae sibulad 2 sl hane- või pardirasvaga kuldseks ning tõsta kaussi ootele.

2. Kurna maks ja prae võis umbes 15 minutit. Lisa 1 tl meresoola, 1 tl pipart, 1 tl jahvatatud muskaatpähklit, rosinad koos madeiraga ja lase haududa umbes 20 min. Lisa 150 g hane-, pardirasva või võid, lase sulada segusse ja lisa lõpuks 3 sl konjakit. Lase konjakil välja keeda ning jahuta.

3. Pane kõik mikserisse ja püreesta soovitud konsistentsini, mis võiks olla pigem pisut tükiline. Viimistle maitse. Tõsta segu kaanega purki või kaussi. Lase jahtuda. Sulata umbes 20 g võid ja kalla pasteedile.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee