Pastinaagipuder veiselihagaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
3. märts 2014, 02:09

Pastinaagipuder veiselihaga

See puder nõuab pliidil podisemiseks parasjagu aega. Vett lisa jao kaupa ja vajaduse järgi, siis ei muutu puder liiga vesiseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Pastinaak
400 g Kartul
2 tk Sibul (suur)
400 g Veiseliha
7 dl Vesi
4 tera Must pipar
1 leht Loorber
1 tl Sool
1 sl Või

Valmistamine

1. Koori pastinaak, kartulid ja sibulad. Lõika liha kuubikuteks, pastinaak ja kartulid suuremateks tükkideks. Haki sibulad. Pane potti. Kalla peale nii palju vett, et kõik ained oleksid napilt kaetud. Lisa pipar ja loorber, kuumuta keemiseni. Riisu vaht. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta umbes tund aega ehk kuni liha on mure ja köögiviljad pudruks keenud.

2. Eemalda loorberileht. Tambi kõik pudruks. Maitsesta soolaga ja sega hulka või. Serveeri petersellilehtedega.