Räime-kartulisupp leivakrutoonidegaFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
25. veebruar 2014, 06:57

Räime-kartulisupp leivakrutoonidega

Supi hulka võid soovi korral lisada ka rõõska koort, kuigi see pole vajalik, sest supp jääb tänu kartulile isegi kreemine ja paks. Maitsekust võid suurendada, asendades vee (kas täielikult või osaliselt) puljongiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
Õli või või
100 g Porrulauk
250 g Kartul
8 dl Vesi
Must pipar (purustatud)
Meresool
1 leht Loorber
8 tk Räimefilee
4 sl Leivakrutoon

Valmistamine

1. Koori kartulid ja lõika väiksemateks kuubikuteks.

2. Haki porru ja kuumuta potis õlis või võis läbi.

3. Lisa potti kartulikuubikud ja kuum vesi.

4. Poole keemise ajal lisa loorberileht, sool ja pipar.

5. Samal ajal kui supp keeb, maitsesta räimefileed soola ja pipraga ning keera rulli.

6. Tõsta kalarullid ahjuvormiga 180kraadisesse ahju umbes viieks minutiks küpsema.

7. Kui kartulid on pehmed, eemalda loorberileht ja püreesta supp.

8. Serveerides tõsta küpsenud räimerullid supi sisse ja puista peale leivakrutoone.

HEA TEADA!

* Võid valmistada supi ka ilma komponente püreestamata.