Küpsetised

Räime-kartulipirukas 

Pille Enden, 25. veebruar 2014, 04:34
Räime-kartulipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Tükike sooja pirukat on korraliku kõhutäie eest. Maitsesta valmistamisel eri täidisekihid eraldi ära. Serveeri värske salatiga. Kogus 8 lõiku.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 min + 30 min külmkapis + 40–45 min ahjus

Koostisosad
TAINAS
200 g Kohupiim
200 g Või
3 dl Nisujahu
2.5 dl Rukkijahu
Sool
TÄIDIS
3 tk Kartul
2 tk Sibul (väike)
300 g Räimefilee
Sool
Sidrunimahl
Must pipar
1 dl Hakitud till
3 tk Keedetud muna
MÄÄRIMISEKS
Muna

Valmistamine

1. Hõõru kohupiim pehme võiga ühtlaseks. Sega hulka jahud ja sool. Keera tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Rulli küpsetuspaberil õhukeseks plaadiks.

2. Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga. Pigista võimalikult kuivaks. Koori sibulad ja haki peeneks. Sega kartulitega.

3. Tõsta poolele tainale pool kartuli-sibulasegust ja maitsesta soolaga. Tõsta peale soola, pipra ja sidrunimahlaga maitsestatud kalafileed, hakitud till ja viilutatud munad. Laota peale ülejäänud kartuli-sibulasegu ja riputa peale soola.

4. Keera täidiseta pool tainast täidise peale. Suru ääred hästi tihedalt kokku. Määri pealt munaga ja torka kahvliga läbi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit.