IngveriheeringasFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
25. veebruar 2014, 01:25

Ingveriheeringas

Õrna ingverimaitsega ja pisut magus heeringas on külmlaual vahelduseks. Maitseb hästi ka kuuma kartuliga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 min + 1–2 päeva külmkapis

Koostisosad
4 tk Õrnsoola heeringas (filee)
1 tk Porgand
1 tk Punane sibul
3 sl Riivitud ingver
LEEM
2.5 dl Vesi
1 dl Suhkur
1 tl Sool
8 tk Vürts
8 tk Valge pipar
6 tk Nelk
2 lehte Loorber
1.5 dl Valge veini äädikas

Valmistamine

1. Koori ja viiluta porgand ja sibul. Mõõda kastrulisse vesi ja maitseained (v.a äädikas) ning porgandiviilud. Kuumuta keemiseni ja keeda 4–5 minutit, kuni porgandid on enam-vähem pehmed. Sega hulka veiniäädikas ja jahuta.

2. Tükelda heeringafi leed. Sega heeringatükid, porgandi- ja sibulaviilud ning riivitud ingver. Pane purki ja kalla

jahtunud leem peale.

3. Lase 1–2 päeva külmkapis maitsestuda.