Sinepised tilliräimedFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
25. veebruar 2014, 06:17

Sinepised tilliräimed

Sinepi- ja tillimarinaadis kala sobib kuuma kartuliga või leiva peale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 min + mõni tund kuni öö marinaadis + maitsestub öö läbi

Koostisosad
600 g Räimefilee
MARINAAD
4 dl Vesi
1 sl Sool
1 sl Suhkur
1 dl Valge veini äädikas
SINEPIKASTE
0.75 dl Prantsuse sinep
3 sl Suhkur
2 tl Sool
2 sl Palsamiäädikas
1.5 dl Õli
1 dl Hakitud till

Valmistamine

1. Sega marinaadiks vesi, sool ja suhkur.

2. Kuumuta, kuni sool ja suhkur on lahustunud. Sega hulka äädikas ja lase jahtuda. Pane räimefileed mõneks tunniks või üheks ööks marinaadi.

3. Nõruta fileed. Sega sinep, sool ja suhkur. Maitsesta palsamiäädikaga. Nirista segades hulka õli ja sega hulka hakitud till.

4. Lao fileed kihiti kastmega purki. Lase järgmise päevani külmas seista. Serveeri keedukartulite või võileivaga.