Kalatoitude retseptid

Fish & Chips Eesti moodi 

Pille Enden, 25. veebruar 2014, 07:00
Kala tainasFoto: Jaan Heinmaa
Brittide populaarne rahvustoit võiks meie laual valmistatud olla rahvuskalast räimest. Koos krõbedate kartulite ja majoneesiga on see muidugi üsna rammus kõhutäis, aga vahel ju võib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 min + 30 min ahjus

Koostisosad
300 g Räimefilee
Rukkijahu (paneerimiseks)
Sool
TAINAS
2 dl Nisujahu
1 dl Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
3 dl Hele õlu
2 sl Sidrunimahl
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
KARTULID
8 tk Kartul
3 sl Õli
1 tl Sool
Must pipar
KÜPSETAMISEKS
4 dl Õli
SERVEERIMISEKS
Majonees
Sidrun

Valmistamine

1. Pese ja koori kartulid ning lõika kangideks. Pese külma veega, nõruta ja kuivata majapidamispaberiga. Sega õli, soola ja pipraga. Pane kartulid ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.

2. Pööra poole küpsemise ajal ringi.

3. Mõõda tainaained kaussi ja sega hästi läbi. Kuumuta õli potis u 180-kraadiseks. Kuumust saad mõõta termomeetriga või silmaga: kui sissekastetud saiatükk pruunistub minutiga, on õli piisavalt kuum. Veereta fileesid soolaga maitsestatud rukkijahus ja kasta tainasse.

4. Tõsta kuuma õlisse ja küpseta 2–3 minutit kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Hoia serveerimiseni soojas (nt 100-kraadises ahjus).

5. Serveeri majoneesi ja sidrunisektoriga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee